pixel

Газови конвектори Ghibli Elite на Accorroni

GHIBLI ELITE

Целта на настоящата публикация е да ви запознаем с гамата газови конвектори на нашия италиански партньор ACCORRONI. Газовите конвектори в редица случаи могат да се окажат по-ефективното решение за отопление, отколкото такова с газов котел. Не е необходимо изграждането на отоплителна инсталация, монтажът става бързо и лесно, поради принудителната конвекция затоплянето на помещението е много по-бързо.

Газовите конвектори GHIBLI ELITE са със затворена горивна камера, електронно запалване и принудително изхвърляне на димните газове. Диаметърът на комина е само 65 mm. Предлагат се три модела:

Модел Полезна мощност, kW
GHIBLI 4 ELITE 3,35
GHIBLI 5 ELITE с две скорости на вентилатора 4,37
GHIBLI 6 ELITE с две скорости на вентилатора 4,91

 

В комплекта на доставката влизат: кит за трансформация на пропан-бутан, коаксиален комин, терминал на комина, ваничка за овлажняване на въздуха, кран за газ.

Контролният панел включва:
– Превключвател включено/изключено;
– Комутатор на скоростта на конвективния вентилатор (модели 5 и 6);
– Бутон за разблокиране;
– Светодиоди за индикация на състоянието – блокиран (червен) и работеща горелка (зелен);
– Копче за регулиране на стайния термостат. При нужда може да се постави цифров програмируем часовник (опция).
Във вътрешността на апарата са разположени:
– Горивната камера и оребрен топлообменник с вентилатор за изхвърляне на димните газове;
– Атмосферна горелка с аксиално развитие на пламъка, електрод за запалване и йонизационен електрод;
– Тангенциален конвективен вентилатор в модела Ghibli 4 Elite и центробежен с двоен ротор и централно разположен мотор в моделите Ghibli 5 и Ghibli 6 Elite;
– Термостатът за контрол на вентилатора и предпазен термостат;
– Електрическото табло, съдържащ устройството за контрол на горелката, газов клапан, стаен термостат.

GHIBLI 4-5-6 ELITE

Предимства на GHIBLI 4-5-6 ELITE

Елитен в безопасността
В горивната камера, благодарение на вентилатор, разположен на изхода на топлообменника, непрекъснато се създава подналягане спрямо помещението, в което е монтиран конвектора. По този начин евентуално влошаване на херметичността  на камерата няма да доведе до емисия на изгорели или токсични газове вътре в помещението.

Елитен в конструкцията
Топлообменникът е снабден със специални ребра, които го правят изключително ефективен в  увеличаване на топлоотдаването. Специалната конструкция на горелката гарантира ниски стойности на вредните емисии както на CO, така и на NOx.

Подходящо проектираната геометрия на кожуха гарантира неговата външна температура да отговаря на най-строгите изисквания за безопасност при случайно докосване.

Горивната камера, изработена изцяло от неръждаема стомана, прави газовите конвектори Ghibli Elite изключително издръжливи и дълговечни.

Благодарение на използването на вентилатори с висок дебит и с ниски обороти се осигурява комфортна температура на въздуха при ниски шумови нива.

GHIBLI ELITE

Елитен в размерите
Размерите на конвекторите са възможно най-малките от всички, присъстващи на пазара. Изключително малката височина позволява удобен монтаж под прозорец.

Разделител
С помощта на разделителя могат да се решат проблемите, които могат да възникнат при разполагането на комина, т.е. изхвърлянето на димните газове и засмукването на въздуха, необходим за горенето да стават от различни места. Максималната дължина на тръбите е 3 m. Могат да бъдат използвани колена, за да се извади странично комина. В този случай коляното намалява дължината с 0,5 m.

Размери

GHIBLI ELITE

Модел А В С Комин Газ
мм мм мм ø G
GHIBLI 4 ELITE 717 267 534 65 3/8″
GHIBLI 5 ELITE 807 366 624 65 3/8″
GHIBLI 6 ELITE 807 366 624 65 3/8″

 

За да отговори на изискванията на пазара Accorroni предлага и газови конвектори с висока мощност. Моделите са три за различни условия на монтаж, с полезна мощност 9,24 kW.

Модел Полезна мощност, kW
W 10 за монтаж на стена 9,24
WR 10 за монтаж на таван 9,24
WD 10 за канален монтаж 9,24

 

GHIBLI ELITE

В комплекта на доставката влизат: кит за трансформация на пропан-бутан, коаксиален комин, терминал на комина, ваничка за овлажняване на въздуха, кран за газ, контролен панел на борда на машината за модел W 10, контролен панел за стена за модели WR 10 и WD 10.

Допълнителна техническа и ценова информация може да получите в нашите търговски центрове.

 

Може да харесате още...